Descoperă Istoria: Tratatul de la Trianon – Disponibil Online pe Arhiva Dia

Dragi prieteni ai istoriei și pasionați de documente valoroase,

Suntem încântați să vă aducem o veste extraordinară: Tratatul de la Trianon, un document de o importanță majoră pentru istoria României, este acum disponibil online, la doar un click distanță. Arhiva Dia, specialiștii noștri în operațiuni de arhivare din Petroșani, au făcut posibilă această experiență uimitoare.

Cum a devenit posibil acest lucru? Varianta originală în limba română a Tratatului de la Trianon, achiziționată în 2016 de către fostul senator Haralambie Vochițoiu, a fost supusă unei tehnici speciale de scanare. Cu ajutorul unor scanere de înaltă rezoluție, fără contact direct cu hârtia, am reușit să digitalizăm acest document istoric într-un format PDF care numără 473 de pagini. Astfel, am pus la dispoziția publicului nu doar conținutul variantei în limba română a tratatului, ci și copia digitalizată a Monitorului Oficial din 21 septembrie 1920, unde a fost publicată ratificarea Tratatului de la Trianon de către Regatul României.

De ce este important să descoperi acest document? Tratatul de la Trianon reprezintă „actul de naștere” al statului român și a jucat un rol crucial în stabilirea granițelor actuale dintre România și Ungaria. Este un document ce aduce omagiu oamenilor care și-au dedicat viețile pentru națiune și a fost rezultatul muncii aprofundate a unui corp de diplomați distinși, care au lucrat timp de un an și jumătate la elaborarea acestui tratat.

Haralambie Vochițoiu, cel care a cumpărat documentul, consideră că este esențial ca orice român să aibă acces la conținutul acestui tratat la 100 de ani de la semnarea lui. Prin eforturile noastre, vă oferim șansa de a explora și de a înțelege istoria care a modelat țara noastră.

Cum puteți accesa Tratatul de la Trianon online? Toate aceste documente sunt acum disponibile gratuit pe site-ul nostru, www.arhivadia.ro. Pentru a primi copia digitală, vă invităm să completați un chestionar electronic pe platforma noastră. Cu un singur click, veți avea acces la o parte importantă a patrimoniului nostru istoric.

Descoperă Istoria cu Arhiva Dia! Suntem mândri să contribuim la accesul public la Tratatul de la Trianon, oferindu-vă o oportunitate unică de a explora și de a înțelege evenimente semnificative care au definit istoria României. Așteptăm cu nerăbdare să vă avem alături în această călătorie captivantă prin trecutul nostru comun.

Arhiva DIA powered by
ASOCIAȚIA DEZVOLTARE, INTEGRARE, AJUTOR - DIA
Cod Unic de Înregistrare 47099149
Unde ne găsești?
Locațiile ArhivaDIA
https://arhivadia.ro/wp-content/uploads/2023/07/img-footer-map_rev23.png
Rămâi conectat cu noi!
ArhivaDIA Social links
ArhivaDIA / DIACOSTAMPET SRL - AUTORIZAT DE ARHIVELE NAȚIONALE
Arhiva DIA powered by
ASOCIAȚIA DEZVOLTARE, INTEGRARE, AJUTOR - DIA
CIF 47099149
Unde ne găsești?
Locațiile ArhivaDIA
https://arhivadia.ro/wp-content/uploads/2023/07/img-footer-map-rev.webp
Rămâi conectat
ArhivaDIA Social links

Copyright by ArhivaDIA
All rights reserved.

Copyright by ArhivaDIA / DIACOSTAMPET SRL
All rights reserved.