Cum poți să cumperi marfă de cel puțin 1000 Euro și să nu o plătești niciodată, iar acest lucru să fie un act de caritate. Află mai multe despre legea 448

Știți că din 21.08.2020 a reintrat în vigoare legea 448/2006, legea în legătură cu persoanele cu dizabilități?

Ce prevede legea 448

Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu dizabilități într-un procent de cel putin 4% din numărul total de angajați (cf. art. 78, legea nr. 448/2006). Cei care nu au acești angajați, au două opțiuni.

1) Să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minimum burt pe economie înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, ceea ce faceți și astăzi.

2) Să achiziționeze produse sau servicii, de la unități protejate autorizate, în sumă echivalentă cu cea datorată la bugetul de stat.

Ca exemplu:

 – 100 (de angajați) x  4% = 4 persoane cu dizabilitati=  4x 1130(50% datorati catre stat) = 4250 Ron

Pentru dvs, a doua opţiune permite realizarea unei economii în cadrul instituției/companiei pe care o conduceți, deoarece suma menţionată nu mai e plătită ca penalitate.

Unitatea protejată DIACOSTAMPET vine în intâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu o gamă largă de produse și servicii la cele mai avantajoase prețuri care pot fi achizitonate pe baza legii 448:

– Imprimate tipizate;

– Servicii de prelucrare arhivistică, fizică și digitală.

– Articole  de  papetarie și birotică;

– Produse de curățenie;

– Servicii de editare, pretipărire și tipărire alb-negru și/sau full-color;

– Produse de promovare și publicitate;

– Servicii de consultanță scriere proiecte finanțate prin fonduri europene.

Motivele colaborării cu Unitatea Protejată SC DIACOSTAMPET SRL, sunt foarte importante atât pentru instituția/compania pe care o conduceți, cât și pentru noi, persoanele cu dizabilități care avem un loc de muncă și ne simțim utili societății.
Prin colaborarea cu Unitatea Protejată S.C. Diacostampet nu se complică deloc contabilitatea.
În declarația 100, se va completa doar factura și valoarea produselor achizițonate de la noi.
Având convingerea ca ne veti susține in proiectul nostru care are la baza principiul egalității de șanse și combaterii discriminării persoanelor cu dizabilități vă mulțumim.

Completează formularul de mai jos pentru a primi pe email oferta noastră de produse și servicii:

——————–sau——————–