Cum poți să cumperi marfă de cel puțin 1000 Euro și să nu o plătești niciodată, iar acest lucru să fie un act de caritate. Află mai multe despre legea 448

Știți că din 21.08.2020 a reintrat în vigoare legea 448/2006, legea referitoare la persoanele cu dizabilități?

Ce prevede legea 448?

Autoritățile și instituțiile publice, persoanele publice, juridice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu dizabilități într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați (cf. art. 78, legea nr. 448/2006). Cei care nu au acești angajați, au două opțiuni și anume:

1) Să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minimum brut pe economie înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajate persoane cu handicap;

sau

2) Să achiziționeze produse sau servicii, de la unități protejate autorizate, în sumă echivalentă cu cea datorată la bugetul de stat.

Ca exemplu:

 – 100 (de angajați) x  4% = 4 persoane cu dizabilități=  4x 1150(50% datorați către stat) = 4600 Ron

Pentru dumneavoastră, a doua opțiune permite realizarea unei economii în cadrul instituției/companiei pe care o conduceți, deoarece suma menţionată nu mai este plătită ca și penalitate.

Unitatea protejată DIACOSTAMPET vine în intâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu o gamă largă de produse și servicii la cele mai avantajoase prețuri care pot fi achiziționate în baza legii 448:

– Imprimate tipizate;

– Servicii de prelucrare arhivistică, fizică și digitală.

– Articole de papetărie și birotică;

– Produse de curățenie;

– Servicii de editare, pretipărire și tipărire alb-negru și/sau full-color;

– Produse de promovare și publicitate;

– Servicii de consultanță scriere proiecte finanțate prin fonduri europene.

Motivele colaborării cu Unitatea Protejată SC DIACOSTAMPET SRL, sunt foarte importante atât pentru instituția/compania pe care o conduceți, cât și pentru noi, persoanele cu dizabilități care avem un loc de muncă și ne simțim utili societății.

Prin colaborarea cu Unitatea Protejată S.C. Diacostampet nu se complică deloc contabilitatea.

În declarația 100, se va completa doar factura și valoarea produselor achiziționate de la noi.
Având convingerea ca ne veți susține în proiectul nostru care are la baza principiul egalității de șanse și combaterii discriminării persoanelor cu dizabilități, vă mulțumim!

Completează formularul de mai jos pentru a primi pe email o oferta PERSONALIZATA (pentru fiecare beneficiar) de produse și servicii:

–––––––sau–––––––

S.C DIACOSTAMPET S.R.L este unitata protejata autorizata de Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanele cu Dizabilitati, Copii si Adoptii.

vezi autorizatia aici.