ArhivaDIA.ro » Servicii » Servicii & Produse Unitate Protejată – Legea 448

Unitate Protejată Autorizată conform Legii 448/2006 Actualizată

Cum poți să cumperi Servicii & Produse de cel puțin 1.000 EURO și să nu plătești niciodată, iar acest lucru să fie un act de caritate? Află mai multe despre Legea 448/2006 și despre Unitatea Protejată DIACOSTAMPET SRL
https://arhivadia.ro/wp-content/uploads/2020/05/img-about-me.jpg
https://arhivadia.ro/wp-content/uploads/2020/04/bgn-slider-blue-corner-left.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Unitatea protejată este un concept introdus de Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap în România. Aceste unități sunt destinate persoanelor cu dizabilități și au ca scop asigurarea unui mediu de lucru adecvat și integrarea acestora în viața socială și profesională.

Relevanța Legii 448/2006 actualizate constă în promovarea egalității de șanse și a drepturilor persoanelor cu dizabilități în societate. Această lege asigură accesul acestor persoane la servicii și facilități adecvate, precum și promovarea incluziunii lor în diferite domenii, inclusiv pe piața muncii. Prin intermediul unităților protejate, se creează oportunități pentru integrarea și participarea activă a persoanelor cu dizabilități în viața economică și socială a țării.

https://arhivadia.ro/wp-content/uploads/2024/07/oferta-verii1.jpg

Servicii și Produse Oferite

Serviciile oferite de Arhiva DIA – Unitate Protejată sunt:

 • Servicii de Arhivare Fizică și Digitală a documentelor
 • Imprimate tipizate
 • Materiale publicitare (afise și postere, fyere, broșuri, cataloage, bannere și panouri publicitare)
 • Birotică
 • Produse de papetărie
 • Produse de curățenie
 • Echipamente de protecție
 • În baza cererii concrete a altor produse pe care nu le regăsiți în gama noastră le putem furniza și pe acestea.

Puteți găsi toată gama de produse pe site-ul https://diamag.biz

ArhivaDIA - UNITATE PROTEJATĂ / LEGEA 448

Beneficiile Colaborării cu o Unitate Protejată

 • Produse și servicii de calitate: Unitățile protejate își angajează și își instruiesc lucrătorii pentru a produce bunuri și pentru a oferi servicii de înaltă calitate, asigurând astfel satisfacția clienților.
 • Diversitate în produse și servicii: Colaborarea cu unități protejate poate aduce în piață o gamă mai largă de produse și servicii, inclusiv unele care sunt personalizate sau adaptate nevoilor specifice ale clienților.
 • Responsabilitate socială corporativă: Clienții pot percepe colaborarea cu unitatea noastră protejată (Diacostampet), ca pe un angajament față de responsabilitatea socială corporativă și sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor care fac parte din categoriile care intră în grupele cu risc(comunități cu minime oportunități de reintegrare socio culturale).

Despre Legea 448/2006

 • Autoritățile și instituțiile publice, persoanele publice, juridice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu dizabilități într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați (cf. art. 78, legea nr. 448/2006).
  Cei care nu au acești angajați, au două opțiuni și anume:
  1) Să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minimum brut pe economie înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajate persoane cu handicap;
  sau
  2) Să achiziționeze produse sau servicii, de la unități protejate autorizate, în sumă echivalentă cu cea datorată la bugetul de stat.
  Ca exemplu:
   – 100 (de angajați) x  4% = 4 persoane cu dizabilități=  4x 3.300(50% datorați către stat) = 13.200 RON
  Pentru dumneavoastră, a doua opțiune permite realizarea unei economii în cadrul instituției/companiei pe care o conduceți, deoarece suma menţionată nu mai este plătită ca și penalitate.
ArhivaDIA - UNITATE PROTEJATĂ / LEGEA 448

Responsabilitățile și Obligațiile Noastre

 • Angajarea și integrarea persoanelor cu dizabilități: Unitatea protejată trebuie să ofere locuri de muncă adecvate și condiții de lucru potrivite pentru persoanele cu dizabilități. Acest lucru poate implica adaptarea mediului de lucru și oferirea de instruiri și suport pentru angajați.
 • Respectarea legislației și standardelor: Unitatea protejată trebuie să respecte legislația națională referitoare la drepturile și protecția persoanelor cu dizabilități, precum și standardele de calitate și siguranță în furnizarea serviciilor și produselor.
 • Oferirea de servicii de calitate: Unitatea protejată trebuie să furnizeze servicii și produse de înaltă calitate în conformitate cu cerințele clienților și standardele de performanță stabilite.
 • Dezvoltarea și menținerea capacității operaționale: Unitatea protejată trebuie să investească în resurse umane, echipamente și infrastructură pentru a asigura o capacitate operațională adecvată și pentru a răspunde cerințelor pieței și ale clienților.
 • Respectarea termenelor și angajamentelor contractuale: Unitatea protejată trebuie să respecte termenele de livrare și angajamentele contractuale asumate față de clienți și parteneri de afaceri.
 • Îndeplinirea cerințelor specifice ale fiecărui serviciu oferit: În funcție de tipul de serviciu oferit, unitatea protejată trebuie să se asigure că îndeplinește cerințele specifice ale fiecărui serviciu, cum ar fi calitatea arhivării documentelor, precizia și creativitatea materialelor publicitare sau eficiența produselor de curățenie.
 • Monitorizarea și raportarea performanței: Unitatea protejată trebuie să monitorizeze și să evalueze constant performanța sa în furnizarea serviciilor și produselor, să identifice și să implementeze îmbunătățiri și să raporteze periodic progresul către autoritățile relevante și clienți.

Întrebări Frecvente (FAQ)

Diacostampet este autorizat pe Legea 448?

Da! ArhivaDIA este autorizată ca Unitate Protejată prin Autorizaţia nr. 184/ 25.01.2024, emisă de ANDPC Bucureşti prin ordinul 122/25.01.2024, telefon 0354/100.678, 0786042818; email office@diacostampet.ro, reprezentată prin Victoria Melania Munteanu cu funcţia de Administrator, în calitate de – Furnizor.

Ce servicii pot oferi unitățile protejate?

Unitățile protejate pot oferi o gamă variată de servicii, inclusiv arhivare fizică a documentelor companiei,arhivare digitalizată a documentelor companiei, imprimate tipizate, materiale publicitare, produse de birotică, produse de papetărie, produse de curățenie și echipamente de protecție, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Cum se înregistrează cei 50%?

Din punct de vedere legal după semnarea contractului și facturarea comenzii tot ce rămâne de făcut este de a înregistra în declarația D100 factura și valoarea acesteia. Declarația se completează până în data de 25 a fiecărei luni.

De menționat este și faptul că se poate deconta în avans pe mai multe luni, fndul de handicap, însă niciodată retroactiv.

Arhiva DIA

Vino și vizitează sediul nostru sau pur și simplu trimite-ne un e-mail oricând vrei. Suntem deschiși la toate sugestiile tuturor clienților, vechi sau noi.
Bulevardul Constructorilor, 20A
Splaiul Independenței, 319
Strada Livezeni, Nr. 3
Cl. Aurel Vlaicu, Nr. 225-235, Galeria Mall Arad
Solicită un Apel de Consultanță GRATUIT!
Dacă doriți să vorbiți cu echipa noastră de consultanță, contactați-ne prin intermediul formularului și vă vom contacta în cel mai scurt timp!
office@arhivadia.ro
office@diacostampet.ro
448@diacostampet.ro
+40 731 301 162

Arhiva DIA powered by
ASOCIAȚIA DEZVOLTARE, INTEGRARE, AJUTOR - DIA
Cod Unic de Înregistrare 47099149
Unde ne găsești?
Locațiile ArhivaDIA
https://arhivadia.ro/wp-content/uploads/2023/07/img-footer-map_rev23.png
Rămâi conectat cu noi!
ArhivaDIA Social links
ArhivaDIA / DIACOSTAMPET SRL - AUTORIZAT DE ARHIVELE NAȚIONALE
Arhiva DIA powered by
ASOCIAȚIA DEZVOLTARE, INTEGRARE, AJUTOR - DIA
CIF 47099149
Unde ne găsești?
Locațiile ArhivaDIA
https://arhivadia.ro/wp-content/uploads/2023/07/img-footer-map-rev.webp
Rămâi conectat
ArhivaDIA Social links

Copyright by ArhivaDIA
All rights reserved.

Copyright by ArhivaDIA / DIACOSTAMPET SRL
All rights reserved.